Konferencia TAB CZ&SK

Konferencia TAB CZ&SK

Konferencia TAB CZ&SK sa stala jedným z najvýznamnejších každoročných stretnutí pre členov tejto organizácie v Českej a Slovenskej republike. Tento rok bola táto udalosť obzvlášť významná, pretože sme oslavovali okrúhle 10. výročie pôsobenia TAB CZ&SK v tomto regióne. Namiesto konania sme starostlivo vybrali – nádherný golfový rezort na Konopišti, ktorý poskytol ideálne prostredie pre kombináciu práce a relaxácie.

Program konferencie bol bohatý a ponúkol účastníkom popoludní plné zaujímavých a inšpiratívnych prednášok, ktoré sa zaoberali rôznymi aspektmi podnikania a osobného rozvoja. Jednou z hlavných prednášok bola téma „Firma ako kmeň“. V tejto prednáške sme sa ponorili do sveta firemných rituálov a ich dôležitosti pre súdržnosť a úspech tímu. Rituály vo firme fungujú ako spojenie medzi zamestnancami, pomáhajú budovať silnú firemnú kultúru a zaisťujú, že sa zamestnanci cítia ako súčasť niečoho väčšieho.

Ďalšia inšpiratívna prezentácia nám priniesla fascinujúci pohľad na to, ako sa dá AI využiť nielen v pracovnom prostredí, ale aj v každodennom živote doma. Ukázala nám niekoľko praktických príkladov a aplikácií, ktoré môžu uľahčiť prácu a zefektívniť procesy, čo nám umožní venovať viac času kreatívnym a strategickým činnostiam.
Jedným z neobvyklých, ale veľmi osviežujúcich bodov programu bolo umenie „rýchleho odpočinku“, kde sme si vyskúšali techniky, ako si krátkodobo, ale hlboko oddýchnuť. Táto schopnosť nám umožňuje regenerovať telo i myseľ v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd, čo je v dnešnej hektickej dobe nesmierne cenné.

Záver odborného programu bol venovaný diskusii s dekanom podnikateľskej univerzity VUT Brno, ktorý s nami preberal kľúčovú otázku spojenia teoretickej výučby s praktickou aplikáciou vo svete podnikania. Táto diskusia otvorila mnoho zaujímavých pohľadov na to, ako môžu univerzity a podniky spolupracovať na príprave budúcich lídrov, ktorí budú mať nielen teoretické znalosti, ale aj praktické zručnosti.

Po celom dni plnom inšpirácie a nových poznatkov nasledovala spoločná večera, ktorá vytvorila priestor na neformálne stretnutie a nadviazanie nových kontaktov. Vrcholom večera bolo krájanie torty na oslavu našich 10 rokov úspešnej činnosti a tombola, ktorá priniesla radosť a napätie do záveru večera.

Odozva na akciu bola vynikajúca. Naši členovia ocenili príležitosť opäť sa stretnúť, zdieľať skúsenosti a načerpať nové inšpirácie. Už teraz sa teší na budúci rok, kedy sa opäť stretneme, aby sme pokračovali v našom spoločnom raste a rozvoji.