Plánovanie nového roku v znamení „Návratu do normálu“

Plánovanie nového roku v znamení „Návratu do normálu“

Pre mnoho podnikov vyzerá začiatok roku 2022 veľmi sľubne. Vzhľadom k relatívne nízkemu počtu prípadov COVID-19, čoraz väčšej zaočkovanosti, znovuotvoreniu priemyselných odvetví a celkovému nárastu optimizmu je konečne na čo sa tešiť. Ak ste už uprostred plánovania nového roka alebo ste ešte nezačali, treba zvážiť niekoľko dôležitých vecí. Majte na pamäti, že hoci sa veci vracajú do „normálu“, „normálne“ bude v skutočnosti vyzerať úplne inak ako pred pandémiou.

Pri plánovaní svojho podnikania na rok 2022 vám odporúčame vziať do úvahy nasledujúce témy:

Prehodnoťte svoje zásady

Ak ste sa nejaký čas nepozerali na zásady svojej spoločnosti, teraz je vhodná chvíľa to urobiť. Pozrite sa na vaše personálne zásady, aj na zásady týkajúce sa zákazníkov. Okrem zavádzania zmien týkajúcich sa ochrany zdravia a bezpečnosti vašich zamestnancov v súvislosti s COVID-19 sa zamyslite aj nad ďalšími otázkami. Najmä nad tým, čo urobíte pre to, aby sa vaša firma stala atraktívnejším miestom pre prácu?

Získať kvalitných zamestnancov je v súčasnej dobe pre mnoho firiem veľmi zložité. Spoločnosti tak musia prijať zmeny, ktoré budú reflektovať nové požiadavky zo strany zamestnancov a uchádzačov o prácu, ktoré sa vplyvom pandémie zmenili. Než prijmete akékoľvek opatrenia, nestrieľajte „naslepo“. Získajte, napríklad prostredníctvom prieskumu, spätnú väzbu od svojich zamestnancov. Pomôže vám vytvárať vaše nové zásady.

Investujte do svojich zamestnancov

Teraz viac ako inokedy sú vaši zamestnanci miazgou vašej firmy. Aby si zamestnávatelia udržali a prilákali špičkové talenty, musia svojim zamestnancom poskytnúť flexibilitu a podmienky, ktoré hľadajú. Okrem tradičných výhod, ako sú navýšenia a bonusy, teraz mnoho spoločností ponúka flexibilnú pracovnú dobu, zvýšenú alebo neobmedzenú dovolenku a príležitosti na profesijný rozvoj. Aj keď možno nebudete schopní ponúknuť všetky tieto výhody, uvažujte nad tým, čo je pre vašu firmu reálne a zhoduje sa s vašimi potrebami.

Pozrite sa do minulosti

Na začiatku a na vrchole pandémie sa väčšina podnikov jednoducho snažila prežiť. Teraz sa situácia pomaly začína meniť a je treba sa znovu zamerať na rast. Aby pre vás plánovanie roku 2022 bolo v tomto ohľade jednoduchšie, vezmite si po ruke vaše čísla z doby pred pandémiou. Mnoho firiem výsledky z tejto doby používa ako východiskový bod. Počítajú totiž s tým, že rok 2022 bude viac v znamení „normálu“.

Vzhľadom na aktuálne problémy globálneho dodávateľského reťazca tiež odporúčame diverzifikovať svojich predajcov a dodávateľov a/alebo sadu produktov a služieb, aby ste sa vyrovnali s prípadnými oneskoreniami, ktoré by mohli ovplyvniť vaše podnikanie. Možno budete chcieť tiež investovať do výskumu a vývoja, aby ste uviedli na trh nové produkty alebo služby a vytvorili úspešnú cestu svojmu podnikaniu v nadchádzajúcich rokoch.

Ak chcete, aby bol rok 2022 pre vás a vašu firmu rokom „návratu“, využite všetko, čo vám TAB Board prináša – pravidelné zasadnutia podnikateľských boardov aj individuálne stretnutia s vašim koučom.

Kontaktujte nás ešte dnes, aby sme vám pomohli naplánovať úspešný rok 2022!