Aké vlastnosti pomáhajú podnikateľom uspieť?

Aké vlastnosti pomáhajú podnikateľom uspieť?

Na malej večeri, kde aspoň jeden člen z každej dvojice vlastnil úspešnú firmu, hostiteľ požiadal každého majiteľa firmy, aby sa podelil o jednu vlastnosť, ktorá podľa neho najviac prispela k úspechu jeho firmy. Touto cestou by som sa s vami rád podelil o niektoré z odpovedí, ktoré dostal, pretože všetky tieto vlastnosti si môže osvojiť každý z vás.

#1

Prvý hosť povedal, že úspech svojej spoločnosti pripisuje vlastnej neochote prijať neúspech. V tom čase vlastnil spoločnosť, ktorá vyrábala výrobok známy po celom svete. Na začiatku sa výrobok nepredával dobre, hoci bol podľa neho veľmi účinný. Namiesto toho, aby sa vzdal, rozhodol sa pokračovať v „reštarte“ produktu. To zahŕňalo zmenu názvu a obalu výrobku, ako aj profilu zákazníkov, na ktorých sa mal zamerať. Zmenil dokonca aj marketingové posolstvo. Čo však nezmenil, bol samotný produkt, pretože mu bezvýhradne veril. Riskantný reštart viedol k tomu, že z pôvodne neúspešnej spoločnosti sa stala neuveriteľne zisková firma, ktorú jej majiteľ mohol neskôr úspešne predať.

#2

Druhým hosťom bola majiteľka úspešnej zdravotníckej spoločnosti, ktorá prezradila, že vlastnosť, ktorá podľa nej najviac prispela k úspechu jeho spoločnosti, je schopnosť sústrediť sa. Často sa musela naozaj zaprieť a použiť svoju silnú vôľu, aby sa sústredila na problémy, ktoré označovala ako „veľké veci“, a nie na každodenné problémy, ktoré prichádzali a hrozilo, že jej úplne pohltia čas. Rozhodla sa, že sa nenechá rozptyľovať od veľkých výziev vecami, ktoré pre spoločnosť jednoducho nie sú také dôležité. Dodala, že každý deň sa vždy nájdu drobnosti, ktoré vás môžu odviesť od celkového obrazu, ale ona to odmieta.

#3

Tretia majiteľka podniku sa vyjadrila, že vlastnosť, ktorá podľa nej najviac ovplyvnila úspech jej podniku, spočívala v tom, že ju bavil proces a nemala radosť len z úspechu. Vysvetlila, že má vášeň pre to, čo robí, aj keď ostatní, vrátane niektorých členov rodiny a priateľov, nemusia chápať jej nadšenie pre podnikanie. Vysvetlila, že práve táto vášeň ju viedla k tomu, že vo svojom podniku trávila dlhé hodiny. Trápilo ju, že nepotrebuje silnú vôľu, aby pracovala dlhé hodiny, ale naopak, možno musí byť na seba tvrdá, aby nepracovala donekonečna. Dodala však, že táto vášeň ju chránila pred vyhorením, hoci intenzita práce bola niekedy dosť extrémna.

Tri príbehy úspešných podnikateľov. Jeden stôl na večeru. Bol to nádherný večer.

Autorom tohto článku je Allen Fishman, zakladateľ a výkonný riaditeľ, predseda spoločnosti The Alternative Board (Worldwide) a Allen Training Centers, Inc. Je tiež autorom bestsellerov a bývalým publicistom časopisu Business Insights.